Ημέρες Φωτογραφίας 2021 : Οι φιλοξενούμενες Ομάδες

στις

Φέτος στα πλάισια του φεστιβάλ Ημέρες Φωτογραφίας 2021 έχουμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε το έργο 10 φωτογραφικών ομάδων από όλη την Ελλάδα.

Αυτές είναι η Φωτογραφική ομάδα Πάρου , η Φωτογραφική ομάδα fplus από τη Λάρισα , η Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων Λε. Φ. Κι. , ηΦωτογραφική Ομάδα Βέροιας «Αντίθεσις» , η ΕΦΕ Πρέβεζας , η ομάδα Shashin Lovers , Φωτογραφική Ομάδα Ελευσίνας , ο Φωτογραφικός Σύλλογος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ΦΩΣΠΙ, η Κοινωνική συναιτεριστική επιχείρηση 5εντε και την Φωτογραφική εταιρεία Μυτιλήνης.

Ας τις γνωρίσουμε λοιπόν λίγο καλύτερα……..

Φωτογραφική Ομάδα Πάρου

Όλα ξεκίνησαν το 2013. Τότε που μια παρέα ανθρώπων, με μόνο κίνητρο την αγάπη και το κοινό ενδιαφέρον για τη φωτογραφία, ένιωσαν την ανάγκη να οργανωθούν και να δημιουργήσουν μια ομάδα όπου θα μπορούσαν, συλλογικά πια, να ασχοληθούν με τη φωτογραφία, να μοιραστούν εμπειρίες, και να ανταλλάξουν απόψεις. Έτσι δημιουργήθηκε η Φωτογραφική Ομάδα Πάρου (Φ.Ο.Π.)

Η γοητεία του να παγώνεις τον χρόνο με το πάτημα ενός κουμπιού. Η ανάγκη να κλείσεις όλη την έκφραση της αισθητικής σου σε ένα μόνο κάδρο. Η μαγεία των αναμνήσεων, των τοπίων, των εικόνων σε ένα γοητευτικό παιχνίδι με το φως. Να, μερικοί λόγοι που μας έβαλαν στην παρέα αυτή και μας έκαναν να αγαπήσουμε ακόμη περισσότερο τη φωτογραφία.

Οι συναντήσεις της ομάδας ξεκινούν τον Σεπτέμβριο και ολοκληρώνονται τον Μάϊο και κατά τη διάρκεια τους πραγματοποιούνται συζητήσεις γύρω από θεωρητικά και τεχνικά θέματα, γίνονται ατομικές παρουσιάσεις φωτογραφιών όπου το κάθε μέλος μοιράζεται τις φωτογραφικές του ανησυχίες, υλοποιούνται ομαδικές παρουσιάσεις φωτογράφων για το έργο τους, καθώς και ομαδικές εργασίες που στοχεύουν όχι μόνο στην απόκτηση γνώσεων με βιωματικό τρόπο, αλλά και στη διαδικαστική γνώση. Μία σειρά φωτογραφιών είναι το αποτέλεσμα αυτών των εργασιών όπου με μεγάλη χαρά τις παρουσιάζουμε στην έκθεση που υλοποιούμε κάθε Μάϊο. Έως τώρα έχουμε πραγματοποιήσει πέντε εκθέσεις πρωτότυπων έργων των μελών μας και έχουμε συμμετάσχει σε τοπικά και διεθνή φωτογραφικά φεστιβάλ.

Σκοπός μας είναι να μεταδώσουμε την αγάπη μας για την φωτογραφία! Να γνωρίσουμε την τέχνη της φωτογραφίας, να εξασκηθούμε με στόχο την ατομική και συλλογική εξέλιξη των μελών, αλλά κυρίως να χαμογελάμε με αυτό που κάνουμε!

Επικοινωνία – Πληροφορίες: parosphotoclub@gmail.com

Website: http://www.parosphotoclub.com

Η δουλειά της Φωτογραφικής Ομάδας Πάρου θα προβάλετε από 21 εως και 30/6 στο joker Bar, Μάτσου 12

Φωτογραφική Ομάδα fplus (Λάρισα)

Η φωτογραφική ομάδα fplus δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2013, στην πόλη της Λάρισας, από μία ομάδα 18 ερασιτεχνών φωτογράφων, τους οποίους ένωσε το κοινό τους ενδιαφέρον και η αγάπη για την φωτογραφία.

Κύριο μέλημα της ομάδας είναι η προβολή, καλλιέργεια και ανάπτυξη της τέχνης της φωτογραφίας.

Από την αρχή της δημιουργίας, η ομάδα, ανακοινώνει κάθε χρόνο στα μέσα Σεπτεμβρίου, το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τους επόμενους 10 μήνες. Μέσα από μία πλούσια δράση που περιλαμβάνει εκθέσεις, σεμινάρια, παρουσιάσεις φωτογράφων, ομιλίες, διαλέξεις, διαγωνισμούς κ.α., δίνεται  η δυνατότητα στα μέλη της ομάδας, αλλά και όλους όσους τους ενδιαφέρει η τέχνη της φωτογραφίας, να εμβαθύνουν, αλλά και να διευρύνουν τους φωτογραφικούς τους ορίζοντες,  να καλλιεργήσουν την αισθητική τους και να εξελίξουν το προσωπικό τους ύφος.

Μαζί με το θεωρητικό υπόβαθρο η ομάδα ενισχύει και μια πιο πρακτική προσέγγιση στη φωτογραφία με  φωτογραφικές εξορμήσεις στην περιοχή της Λάρισας και εκδρομές σε διάφορα μέρη της Ελλάδας όπως και επισκέψεις σε σημαντικά φωτογραφικά δρώμενα που γίνονται στη χώρα.

Οι συναντήσεις της ομάδας, από το Νοέμβριο του 2014, πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη σε χώρο που τους παραχώρησε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του  Δήμου Λαρισαίων στο Μύλο του Παππά (Γεωργιάδου 53) στη Λάρισα.

Συντονιστής της ομάδας είναι ο Ανδρέας Κατσάκος.

https://fplus.gr/

Η δουλειά της Φωτογραφικής Ομάδας fplus θα προβάλετε από 21 εως και 30/6 στο joker Bar, Μάτσου 12

Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων Λε. Φ. Κι.

Η Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανιών (Λε.Φ.Κι.) ιδρύθηκε το 1981 όπου και άρχισε να δραστηριοποιείται στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης.
Στην μακροχρόνια πορεία της οργάνωσε και συμμετείχε σε πολλές φωτογραφικές εκδηλώσεις στην πόλη των Χανιών. Διοργάνωση έξι πανελλήνιων διαγωνισμών φωτογραφίας, με πολύ μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία (2005, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014), παγκρήτιων και παγκύπριων διαγωνισμών σε συνεργασία με το Φωτογραφικό Όμιλο ΤΕΥ-ΑΤΗΚ και τον Π.Κ. ΟΤΕ, συμμετοχή σε εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό είναι μερικές από τις σημαντικότερες.
Μεγάλο βάρος αυτά τα χρόνια έχει δοθεί στα μαθήματα φωτογραφίας για αρχάριους. Πολλοί ερασιτέχνες αλλά και μετέπειτα επαγγελματίες φωτογράφοι έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα αυτά τα οποία, παρά την ερασιτεχνική τους φύση, χαρακτηρίζονται από ζήλο και αγάπη για τη φωτογραφία.
Παράλληλα, έχουν φιλοξενηθεί από τη λέσχη καταξιωμένοι έλληνες φωτογράφοι καθώς και φωτογραφικές ομάδες, γνωρίζοντας το έργο τους στο κοινό της πόλης των Χανιών, ενώ έχει προβληθεί το έργο μεγάλων φωτογράφων μέσω παρουσιάσεων.
Σήμερα η Λε.Φ.Κι.με την υποστήριξη των μελων της συνεχίζει το έργο της και προσβλέπει στο μέλλον σε ακόμα πιο δυναμικές πολιτιστικές παρεμβάσεις.

https://www.lefkichania.gr/

Η δουλειά της Λέσχης Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων θα προβάλετε από 21 εως και 30/6 στο Συνεργατικό καφενείο Χάρτα, Σκουφά 55

Φωτογραφική Ομάδα Βέροιας «Αντίθεσις»

Η Φωτογραφική Ομάδα Βέροιας «Αντίθεσις» είναι ένας πολιτιστικός σύλλογος που ιδρύθηκε την άνοιξη του 2009 στη Βέροια με σκοπό την κατανόηση και προώθηση της τέχνης της φωτογραφίας.     Στο διάστημα της ίδρυσής της, διοργάνωσε εκθέσεις φωτογραφίας στη Βέροια και Νάουσα, ενώ μέλη της συμμετείχαν σε εκθέσεις φωτογραφίας σε διάφορες πόλεις καθώς και σε φωτογραφικές εξορμήσεις και διαγωνισμούς. Η ομάδα συνεργάζεται με φορείς της Βέροιας ώστε να αναδείξει την τέχνη της φωτογραφίας στα σχολεία.

Στο χώρο της Φ.Ο.Β., στο υπόγειο της Δημοτικής Αγοράς (Γραφείο 10), γίνονται παρουσιάσεις και προβολές έργων γνωστών φωτογράφων, κινηματογραφικές προβολές με θέμα τη φωτογραφία, αλλά και δουλειές μελών του συλλόγου. Φιλοξενούνται φωτογράφοι από όλη την Ελλάδα, για να παρουσιάσουν την φωτογραφική τους ματιά, γίνονται κάθε χρόνο δωρεάν μαθήματα φωτογραφίας και πρακτική στους δρόμους της πόλης.

Η ομάδα είναι ανοιχτή σ΄ όλους αυτούς που η λέξη «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ» κάνει ένα «ΚΛΙΚ» μέσα τους, ώστε να έρθουν να μας γνωρίσουν και να συμμετάσχουν στις δράσεις μας.

www.antithesisphoto.wordpress.com

https://el-gr.facebook.com/antithesisphoto

Η δουλειά της Φωτογραφικής Ομάδας Βέροιας θα προβάλετε από 21 εως και 30/6 στο Συνεργατικό καφενείο Χάρτα, Σκουφά 55

Ελληνική Φωτογραφική εταιρεία (ΕΦΕ) Πρέβεζας

H ΕΦΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ αποτελεί παράρτημα της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας. Ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2007 στην Πρέβεζα, ύστερα από την προτροπή μιας μικρής ομάδας ανθρώπων με μεγάλη αγάπη και μεράκι για τη φωτογραφία. 

Η δουλειά της ΕΦΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ θα προβάλετε από 21 εως και 30/6 στο cafe «Palantza» Alternative, Μαξίμου Γραικού 24.

Shashin Lovers

Η ΟΜΑΔΑ  SHASHIN LOVERS ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ MΕΣΑ ΑΠΟ TA MAΘΗΜΑΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ  ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΑΣΣΕΡΑ.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΝΙΧΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΕΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΑΡΚΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ Η ΑΛΗΘΟΦΑΝΕΙΑ. 

*SHASHIN  ΣΤΑ ΙΑΠΩΝΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 

Instagram : https://www.instagram.com/shashinlovers/?hl=el

Η δουλειά της Ομάδας Shashin Lovers θα προβάλετε από 21 εως και 30/6 στο cafe «Palantza» Alternative, Μαξίμου Γραικού 24.

Φωτογραφική Λέσχη Ελευσίνας

Η Φωτογραφική Λέσχη Ελευσίνας ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2016, είναι πολιτιστικό σωματείο με την επωνυμία «Φωτογραφική Λέσχη Ελευσίνας» (Φ.Λ.Ε.) «Photographic Club of Eleusis» (P.C.E). Λειτουργεί χωρίς περιορισμούς εντοπιότητας και έχει μέλη κατοίκους της Ελευσίνας, της ευρύτερης περιοχής του Θριασίου πεδίου, αλλά και της Αττικής.

Η ανάγκη δημιουργικής έκφρασης γέννησε την ομάδα και αυτή η ανάγκη εξακολουθεί να την συντηρεί μέσα στο χρόνο. Έχει συσταθεί με σκοπό να φέρει κοντά ανθρώπους που αγαπούν την φωτογραφία, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους και υποστηρίζοντας την καλλιτεχνική τους αναζήτηση και πορεία μέσα από μαθήματα, εργαστήρια, ομιλίες, σεμινάρια, οργάνωση φωτογραφικών αρχείων που έχουν σχέση με την ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής μας, φωτογραφικές εκθέσεις και συμμετοχές σε φεστιβάλ.

Φιλοδοξία της είναι να γίνει σημαντικός παράγοντας στα καλλιτεχνικά γεγονότα της πόλης, αλλά και πέρα από αυτήν. Να διαμορφώσει με κοινή προσπάθεια, άποψη πάνω στη φωτογραφία στην πόλη της Ελευσίνας. Να μεταδώσει την γοητεία της φωτογραφικής τέχνης που μετατρέπει το βλέμμα σε καλλιτεχνική έκφραση. Με αυτό τον τρόπο πέρα από τη δημιουργική κοινωνική της προσφορά να δώσει νέα πνοή στην προβολή της πόλης.

Στόχος της είναι να καλλιεργήσει την επικοινωνία και τη συνεργασία με άλλους φορείς σχετικούς με τη φωτογραφία ώστε να αποτελέσει η Ελευσίνα ένα σημαντικό φωτογραφικό πόλο έλξης και ένα σημείο αναφοράς για την φωτογραφική κοινότητα.

Η δουλειά της Φωτογραφικής Λέσχης Ελευσίνας θα προβάλετε από 21 εως και 30/6 στο exo coffe & kids alana , Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας.

Φωτογραφικός Σύλλογος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ΦΩΣΠΙ

Ο ΦΩΣΠΙ είναι ένας σύλλογος φοιτητών που ασχολούνται με την καλλιτεχνική (και όχι μόνο ) φωτογραφία.

Ιδρύθηκε το 1992 από μία παρέα φοιτητών, οι οποίοι είχαν ως μεράκι την ενασχόληση με τη φωτογραφία.  Στην αρχή κάθε ακαδημαϊκής χρονιάς πραγματοποιεί θεωρητικά μαθήματα φωτογραφίας. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς γίνονται επίσης μαθήματα σκοτεινού θαλάμου.

Ο ΦΩΣΠΙ διαθέτει δύο θαλάμους στους οποίους τα μέλη μπορούν να εμφανίσουν τα φιλμ τους (Α/Μ) και τυπώσουν τις φωτογραφίες τους. Διαθέτει επίσης στούντιο πλήρως εξοπλισμένο. Ο σύλλογος αποτελείται κυρίως από φοιτητές αλλά όχι μόνο.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς πραγματοποιεί εκθέσεις φωτογραφίας στο χώρο του πανεπιστημίου αλλά και στην πόλη των Ιωαννίνων.

http://fospi.unit.uoi.gr/

Η δουλειά του Φωτογραφικού Συλλόγου Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα προβάλετε από 21 εως και 30/6 στο exo coffe & kids alana , Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας.

Κοινωνική συναιτεριστική επιχείρηση 5εντε

Την Κοιν.Σ.Επ. “5ENTE” ιδρύσαμε μια ομάδα πέντε φίλων. Κοινό χαρακτηριστικό μας είναι η αγάπη μας για τα Άνω Δολιανά, την Αρκαδία, το όρος Πάρνωνα και την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου

 Φτιάξαμε την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., θέλοντας να δραστηριοποιηθούμε επαγγελματικά, αλλά και να προσφέρουμε κοινωνικά.

 Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες υποδομές  και να αναδείξουμε αυτές που ήδη υπάρχουν, για να κάνουμε  τις όμορφες γωνιές της Πελοποννήσου ακόμα πιο ελκυστικές σε όσους αρέσει η επαφή με τη φύση και οι δραστηριότητες  σ’ αυτή.

Με τη ζεστασιά των ανθρώπινων σχέσεων που μπορούν να αναπτυχθούν μέσα στην ηρεμία που αποπνέει το τοπίο και των χαλαρών ρυθμών  ζωής, θέλουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες να νιώσουν την ιδιαίτερη πατρίδα μας και δική τους.

ΟΙ δραστηριότητες μας είναι τουριστικές, φυσιολατρικές, αθλητικές, εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές.

​https://www.5ente.com/

Η δουλειά της Κοιν.Σ.Επ. “5ENTE” θα προβάλετε από 21 εως και 30/6 στο Esco Bar , Φιλλελήνων 9

Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης

Το 1980, η αγάπη για τη φωτογραφική τέχνη ώθησε μια ομάδα ανθρώπων της πόλης μας στην ίδρυση της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης (ΦΕΜ), με σκοπό την ανάπτυξη της τέχνης της Φωτογραφίας στη Μυτιλήνη, αλλά και σε όλο το νησί της Λέσβου. Πρόκειται λοιπόν για ένα σωματείο με 38 χρόνια δράσης γύρω από τη Φωτογραφική Τέχνη.

Τα μέλη μας είναι άνθρωποι διαφόρων επαγγελμάτων, με κοινό μεταξύ τους την αγάπη για ερασιτεχνική προσφορά μέσω της τέχνης της φωτογραφίας. Κάθε χρόνο προσπαθούμε με μαθήματα, σεμινάρια, προβολές, διαλέξεις, ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, φωτογραφικές εξορμήσεις και άλλες εκδηλώσεις να πετύχουμε τους στόχους μας.Από το 2015 η ΦΕΜ στεγάζεται σε ένα καινούργιο σπίτι, σε έναν υπέροχο εκθεσιακό χώρο στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης.

https://www.fem.gr/index.php?option=1

Η δουλειά της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης θα προβάλετε από 21 εως και 30/6 στο Esco Bar , Φιλλελήνων 9

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s