Εκδρομή στο Βουθρωτό – Αγίους Σαράντα

Συμμεριζόμενοι την κατάσταση που επικρατεί λόγω του ιού και επειδή πρώτα από όλα προέχει η υγεία, αποφασίσαμε να μεταφέρουμε την εκδρομή στο Βουθρώτο- Αγίους Σαράντα για τον Μάιο. Ευχαριστούμε για την κατανοησή σας.

H Φωτογραφική Ομάδας art.As διοργανώνει την Κυριακή 15 Μαρτίου ανοιξιάτικη Εκδρομή στον Αρχαιολογικό χώρο στο Βουθρωτό της Αλβανίας και στους Αγίους Σαράντα.

Με αφετηρία το παρκίνγκ της πλατεία Ζέρβα στις 8 το πρωι αναχωρούμε για τον αρχαιολογικό χώρο στο Βουρθωτό με πρώτη στάση την Ηγουμενίτσα. Αφού περάσουμε τα σύνορα Ελλάδας Αλβάνιας θα κατευθυνθούμε στο Βουθρωτό όπου και θα κάτσουμε εκεί περίπου 2 ωρες. Επόμενος προορισμός η πόλη των Αγίων Σαράντα όπου θα μείνουμε για τουλάχιστον 3 ωρες. Στις 5 το απόγευμα παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής με μία ενδιάμεση στάση στην Σαγιάδα.

Λίγα λόγια για τον αρχαιολογικό χώρο στο Βουθρωτό………Είναι μια αρχαία πόλη μέσα σε έναν φυσικό παράδεισο, σαν βαθίσκιωτο, δροσερό «νησί» στα νότια της ιόνιας ακτογραμμής της Αλβανίας, μισή ώρα δρόμος από τα σύνορα. Στα χρόνια του μύθου, ο Έλενος, γιος του βασιλιά της Τροίας, Πρίαμου, κυνηγημένος πρόσφυγας μετά την κατάκτηση της πόλης του από τους Έλληνες, θυσίασε εδώ έναν ταύρο για να εξευμενίσει τους θεούς. Ο ταύρος, πληγωμένος βαριά, μουγκρίζοντας έτρεξε, αφιονισμένος κατρακύλησε προς τη θάλασσα. Το μέρος όπου ο άγριος «βους» ξεψύχησε, ο Έλενος- όπως μας διασώζει το γεγονός αναμιγνύοντας φαντασία και ιστορία ο μεγάλος Ρωμαίος ποιητής Βιργίλιος- το ονόμασε Βουθρωτό.

Είναι ένα παγκόσμιο μνημείο με μια συγκινητική λεπτομέρεια ακόμα χαραγμένη πάνω του. Στους τοίχους των παρόδων του θεάτρου μπορείς ακόμα να διαβάσεις διατάγματα απελευθέρωσης σκλάβων…Στην απέναντι όχθη του Βουθρωτού στέκει ακόμη το φρούριο που έκτισε ο Αλή Πασάς. Εκεί διέμενε όταν επισκέπτονταν το Βουθρωτό για τα κυνήγια του στην λιμνοθάλασσα.

Μετά τον αρχαιολογικό χώρο στο Βουθρωτό θα κατευθυνθούμε προς την πόλη των Αγίων Σαράντα «η Ριβιέρα των Βαλκανίων» όπως αποκαλούνται τα τελευταία χρόνια.Είναι ένα πανέμορφο μέρος 14 χιλιόμετρα μόλις βόρεια της Κέρκυρας και μικρή πόλη της τάξεως περίπου των 32.000 κατοίκων.

Είναι μια πόλη χτισμένη αμφιθεατρικά. Βρέχεται από το Βόρειο Ιόνιο και περικυκλώνεται από βουνά. Η ομορφιά της δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο αφού το λιμάνι είναι πανέμορφο και γραφικό και το παλιό με το καινούριο παντρεύονται με μοναδική γοητεία.

Οι συναλλαγές είναι πολύ απλή υπόθεση στους Αγ.Σαράντα αφού πραγματοποιούνται κανονικά με το ευρώ .Οι επιλογές στο φαγητό και οι προσβάσεις σε αυτό είναι το ίδιο εύκολες.Ταβέρνες στην παραλία με κρεατικά αλλά και ψάρια αφού είναι παραθαλάσιο μέρος, fast food κάθε είδους σε όλη την πόλη αλλά και φούρνοι.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!!!!!!
Πρέπει όλοι να έχουμε ταυτότητες οι οποίες θα έχουν τα στοιχεία μας καιμε ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ χαρακτήρες. Επίσης θα πρέπει να έχουμε όλοι μια φωτοτυπία της ταυτότητας μας για να μην ταλαιπωρηθούμε στα σύνορα.
Για τους ανήλικους φίλους μας θα πρέπει οι γονεις να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους της εκδρομής για το τι χαρτιά χρειάζονται.
Το κόστος συμμετοχής ανα άτομο είναι 17 ευρώ.


ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΚΔΡΟΜΗΣ : Νίκος Ζάρας τηλ 6942999734
Μάκης Κατσικογιώργος τηλ 6972450598

Δηλώσεις συμμετοχής και εδω : https://www.facebook.com/events/174918060627646/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s