Εισηγητές 2020-21

H Φωτογραφική Ομάδα art.A’s διοργανώνει σεμινάρια φωτογραφίας για 4η συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με τις Κατερίνα Κούρου και Φωτεινή Παπαχατζή, για την περίοδο 2019 – 2020. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε όλους όσοι επιθυμούν να διευρύνουν τόσο τις θεωρητικές όσο και τις τεχνικές γνώσεις τους στη φωτογραφία, καθώς επίσης σε αυτούς που επιθυμούν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους. Βασικός στόχος των σεμιναρίων είναι η εξοικείωση με το φωτογραφικό μέσο και η ουσιαστική εμπλοκή των συμμετεχόντων στη φωτογραφική διαδικασία ως μια ευκαιρία αποτύπωσης της οπτικής αντίληψης και αισθητικής τους. Στο πλαίσιο αυτό, οι συμμετέχοντες θα μελετήσουν και θ’ αναλύσουν το έργο ξένων και Ελλήνων φωτογράφων που αποτέλεσαν «σταθμό» στην ιστορία της φωτογραφίας. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με σύγχρονες φωτογραφικές τεχνικές μέσω της πρακτικής εφαρμογής τους υπό την καθοδήγηση των εισηγητριών. Τέλος, θα επιχειρηθεί η ανάπτυξη και εξέλιξη του προσωπικού ύφους κάθε συμμετέχοντα, με στόχο τη μελλοντική παραγωγή προσωπικών project με αφηγηματική δομή και εννοιολογικό περιεχόμενο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΥΡΟΥ

Η Κατερίνα Κούρου γεννήθηκε στα Ιωάννινα (1988). Είναι απόφοιτη του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών της Σχολής Γραφικών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του  Τ.Ε.Ι. Αθηνών (2013). Εργάζεται ως freelance φωτογράφος και είναι μέλος της Verge collective. Συνεργάζεται με  τον  Δήμο Ιωαννίνων και το Τμήμα Κληροδοτημάτων. Επιπλέον, στο παρελθόν εργάστηκε για λογαριασμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τον οργανισμό Human Development and Capability Association (συνδιοργάνωση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Πανεπιστημίου του Bielefeld) καθώς επίσης με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Εργάστηκε ως ασκούμενη στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Σήμερα είναι εκπαιδεύτρια στα δημόσια ΙΕΚ στο τμήμα «Η Τέχνη της Φωτογραφίας».

ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΠΑΧΑΤΖΗ

Η Φωτεινή Παπαχατζή γεννήθηκε στην Αθήνα. Εργάζεται ως Πολιτιστική Διαχειρίστρια, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων και Συντονίστρια Σεμιναρίων Φωτογραφίας. Ακολούθησε σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο στην Πολιτιστική Διαχείριση από το City University of London (MA). Σπούδασε computer graphics, φωτογραφία, video editing και documentary filmmaking, σχέδιο μόδας.
Είναι μέλος του Bosch Alumni Network και υπότροφος του προγράμματος START Create Cultural Change (2016). Σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά και κοινωνικοπολιτιστικά εγχειρήματα μέσω ευρωπαϊκών και άλλων προγραμμάτων με έδρα την Ήπειρο. Ιδρυτικό μέλος της Artifactory. Από το 2016 οργανώνει το εγχείρημα “Postcards from home”.
Από το 2013 έως το 2018 ήταν υπεύθυνη για τα ευρωπαϊκά και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Έντευξις / Photometria Festival. Από το 2007 μέχρι το 2013 ήταν συντονίστρια της Culturepolis στην Ήπειρο. Κατέχει πιστοποίηση στην εκπαίδευση ενηλίκων και διδακτική εμπειρία σε προγράμματα μη Τυπικής Εκπαίδευσης – Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων (2008-2019) Έχει εργαστεί ως video filmmaker και press officer για την εταιρεία Kinetika στο Λονδίνο. Έχει παρουσιάσει το έργο της σε ατομικές εκθέσεις και διοργανώσει – επιμεληθεί και συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Ελλάδα, την Κούβα, την Αγγλία, την Ρωσία, την Κροατία, την Γερμανία και τις ΗΠΑ. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Για περισσότερες από δύο δεκαετίες, αναπτύσσει μια καλλιτεχνική πρακτική, η οποία συνδυάζει τα φωτογραφικά μέσα, το κολάζ, το βίντεο και την εγκατάσταση. Yπήρξε μέλος του Φωτογραφικού Κύκλου και έχει συμμετάσχει σε workshops με τον Michael Ackermann, τον Ed Kashi και πρόσφατα με τον Joel Sternfeld.

www.photinipapahatzi.com

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: